• Gratis verzending vanaf €55
  • Binnen 2-3 werkdagen in huis!
  • Duurzame producten
Home » Speelgoed

Speelgoed


Duurzaam en educatief speelgoed

Sunny Exodus wil dat kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen en de wereld om zich heen kunnen verkennen. Daarom bieden wij in onze webshop duurzaam speelgoed aan. Het is fijn als kinderen speelgoed aangereikt krijgen, maar als het niet voor handen is, gaan kinderen zelf op onderzoek uit en maken van de meest vreemde dingen het mooiste speelgoed. Zo werd ons ooit verteld hoe een jongen met zijn kameraden van lapjes stof of papier van de straat een voetbal maakten en vervolgens uren lekker aan het voetballen waren. Creatief denken is dé redding wanneer je weinig tot niets te besteden hebt; het verruimt je denkwijze. Dure spullen zijn geen must om het leuk te hebben met elkaar, maar respect, begrip en een beetje liefde wel. Wij vinden het van belang dat kinderen zich bewust worden waarvoor speelgoed dient, wie het gemaakt heeft en waarvan het gemaakt is. Van kleins af aan kun je kinderen leren een steentje bij te dragen aan het behoud van de wereld. Het zit soms in heel kleine dingen, maar ieder minuscuul steentje is er één.

 

Eerlijke handel heeft een prijs

Wij merken nu we zelfstandig ondernemer zijn, dat je voor producten die voortkomen uit eerlijke handel, fairtrade, meer moet betalen dan voor producten die voortkomen uit de slavernij (bijvoorbeeld de Oeigoeren in Xinjiang), kinderarbeid, dierenproeven, etc. Veel mensen kunnen zich eerlijke producten niet veroorloven of zien het nut er niet van in. Wij hopen dat de mensen die zich het wel kunnen veroorloven de juiste beslissing nemen en bezig zijn met het behoud van de wereld. Dit is in ieders belang.


Onze producten zijn duurzaam, ecologisch, fairtrade en komen voort uit eerlijke handel.

BPA-vrij, biologisch, GOTS-gecertificeerd, vrij van kinderarbeid, dierproefvrij, Green label, gerecycled, recyclebaar, etc.