• Gratis verzending vanaf €55
  • Binnen 2-3 werkdagen in huis!
  • Duurzame producten
Home » Blog » Bewustwording

Bewustwording

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 13:30

Bewust leven

Het is donker in de slaapkamer, maar door de vitrage heen neem ik het licht van buiten waar. Stukgelezen boekjes liggen op hun plaats voor ‘het vermaak’ in de vroege ochtenduren. De kleuren boeien me en zijn mijn licht in de duisternis in alle vroegte. Even sta ik voor het raam om de vogels te zien die ik hoor, maar algauw zoek ik mijn plekje in het grote bed weer op. Telkens verbaas ik me over de grootte van het bed waarin ik mag slapen bij opa en oma. De muren zijn bekend, daar ik tuur en mij zo stil mogelijk houd. De boekjes tonen me onophoudelijk hoe het leven hoort te zijn, maar ook hoe het niet hoort te zijn. Het ene boekje laat zien hoe het is om op te groeien in een groot gezin waar iedereen elkaar helpt en het één gezellige boel is. Het betreft dieren, desondanks dringt de saamhorigheid mijn hart binnen. Aandachtig bekijken mijn ogen de dierenplaatjes, mijn vingers gaan over het papier en de tijd tikt weg, en nog heel even, dan mag ik naar beneden, en wat zal dat fijn zijn. Maar eerst laten de dieren uit het andere boekje mij zien hoe het is om er niet bij te horen, om er alleen voor te staan. En dat doet zeer, telkens weer. Waarom ik nu juist deze boekjes tot mijn beschikking heb, telkens weer, weet ik niet, maar het gevoel erbij te horen mag ik ervaren wanneer het buiten licht wordt, en ik zachtjes naar beneden ga en een kijkje neem in de slaapkamer van opa en oma. Ik weet waar ik in alle vroegte gehoor krijg en waar niet. Oma heeft net als ik de vogels horen fluiten, voor haar een rustpuntje na een slapeloze nacht. Voor mij betekent het dat de dag begint en ik heel voorzichtig een kijkje bij opa mag nemen. Wellicht merkt hij mijn aanwezigheid niet op, evengoed voel ik me veilig.

 

Een knuffel vanuit Het Hart

De stukgelezen boekjes hoefde ik niet per se te lezen, maar waren voor mij evenals mijn knuffelbeertje herkenningstekens van trouw en veiligheid. Ik hield ze tegen me aan, om ze te voelen en keer op keer te bewonderen. Mensen komen en gaan, maar opa en oma bleven elkaar en hun geliefden trouw tot het eind. Niet iedereen kan dat, niet ieder mens is in staat het leven ten volste te benutten, omdat de verleidingen van het leven groot zijn. Maar de liefde overwint de duisternis, opa en oma zijn daar het levende bewijs van. Ik schrijf bewust in de tegenwoordige tijd, omdat ze in me aanwezig zijn, hun liefde leeft voort. Ik bleef niet van de rest van mijn leven in die slaapkamer waarin ik van opa en oma in het grote bed mocht slapen. In een leven vinden er veranderingen plaats, een mens hoort mee te bewegen met het goede in zich, een leven waarin plaats is voor de wereld en niet alleen een eigen gecreëerde wereld.

 

Discipelschap

De stukgelezen boekjes zijn met een reden geschreven door de auteurs. Ze willen met de dieren in hun boekje(s) mensen bereiken, net als God die Jezus naar de wereld zond om de Blijde Boodschap te verspreiden; mensen overtuigen van Zijn liefde. God zag dat mensen gebukt gingen onder het heerschap van de toenmalige koning en wilde mensen gelukkig maken met de nieuwe Koning: Zijn Zoon Jezus.

In alle vroegte in de slaapkamer van het huis van opa en oma leerde ik dat mens, dier en de natuur elkaar nodig hebben om het goede te doen, voor de wereld. Zo brachten de geluiden van de vogels mij in contact met de natuur. De donkerte bracht mij terug naar mijn warme plekje in het grote bed in het huis van opa en oma, het huis waarin ik troost en veiligheid vond. De stukgelezen boekjes leerde mij de wereld ontdekken, bovendien bracht het een zoektocht in mezelf teweeg, ik leerde het goede te doen. De warme die vanuit de slaapkamer op de begane grond voelbaar was, maakte dat ik zelfs na het overlijden van opa en oma het vertrouwen in het leven niet kwijtraakte, omdat zij de grootste schat op aarde in zich droegen: de liefde van God, oftewel de Heilige Geest, die van generatie op generatie doorwerkt in het hart van de mens, mits hij of zij zich openstelt voor God.

 

Bewuste keuze

Mijn levensovertuiging is dat je niet alleen voor jezelf kunt leven en ik zie mezelf als een minuscuul deeltje van een groter geheel: de wereld. Als alle minuscule deeltjes (mensen) in de hele wereld met elkaar samenwerken vormen we een bouwwerk, een sterk team, dat onder Gods leiding bewust gemaakt wordt van de erfenis: het eeuwige leven. Er schuilt echter een probleem in de mensheid: keuzevrijheid. In de wereld worden oorlogen gevoerd, er is hebzucht, er heerst armoede. Veel mensen werken aan Gods bouwwerk, maar niet iedereen doet mee. En het erge is dat als we zo doorgaan er in de wereld geen plaats meer is voor de minderbedeelden, de zwakkeren in onze samenleving. Mensen zijn onverschillig. Rijke mensen horen hun geld te delen met de armen, de armen kunnen op hun beurt hun bijzondere eigenschappen delen met de rijken. Sunny Exodus is maar een druppel op een gloeiende plaat, maar toch…

 

De uitvoering

Talentvolle ambachtslieden vlechten in Taza, Marokko, van gedroogde palmbladeren prachtige Mozes manden. Hun talent blijft niet onopgemerkt, de handgemaakte Mozes manden worden voor een eerlijke prijs ingekocht door afnemers van over de hele wereld, soms in opdracht: een vervlochten samenwerking tussen de ambachtslieden en bedrijven/afnemers/leveranciers. De webshop Sunny Exodus is zich bewust van de waardevolle samenwerking tussen mens, dier en natuur en kiest bewust voor bedrijven/leveranciers die zakendoen met talentvolle ambachtslieden van over de hele wereld: eerlijke handel. Het team van Sunny Exodus komt door een platform in contact met een leverancier die de prachtige Mozes manden uit Taza, Marokko, aanbiedt. Sunny Exodus koopt ze in en hoopt dat haar mooie, eerlijke producten in de webshop mensen aanspreekt en tot een koop doen overgaan. Het cirkeltje is weer rond.


Voel je welkom in onze webshop.

 

Liefs,

 

Catharina

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.