• Gratis verzending vanaf €55
  • Binnen 2-3 werkdagen in huis!
  • Duurzame producten
Home » Blog » Knuffeldieren en poppen

Knuffeldieren en poppen

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 18:45

Fairtrade en duurzaamheid in onze webshop Sunny Exodus

 

 

 

“De minachting voor onze natuur is een dwaling van onverstand.”
- Vauvenargues -

 

 

 

Sunny Exodus houdt zich bezig met duurzaamheid en kiest bewust voor fairtrade en duurzame knuffeldieren en poppen van de merken Loopbaby, Global Affairs, MyuM, Fair Items en Noukie’s. In onze webshop bieden we voor baby en kind onder meer handgemaakte knuffeldieren en poppen van tenminste 70% biologisch katoen (GOTS-gecertificeerd) en/of gerecyclede materialen aan. Tevens biedt Sunny Exodus producten aan die niet biologisch zijn, maar wel een mooi verhaal hebben. Hier volgt een eerste kennismaking met de duurzame knuffeldieren en poppen van Sunny Exodus, die je online bij ons kunt bestellen.


Loopbaby, Duisland / Turkije

 

Leeuw Roy is een dappere strijder voor jongens en meisjes. Zijn ruige uiterlijk past bij zijn persoonlijkheid, evengoed is hij in de stille uurtjes trouw aan de Vader. Hij laat Gods Woord tot zich komen en is oprecht in zijn gebeden. De lieve aapjes Loek (bruin) en Milko (ijsblauw) zijn zeer behendig en kunnen de boel op stelten zetten. Maar dan ineens verrassen ze je baby of kind met een innige omhelzing: een knuffel vanuit Het Hart. Giraffen Appie (met das) en Sammy (zonder das) zijn ‘ouwe rakkers’ en brengen een lach op het gezicht van je baby of kind met hun droge humor. Koala beer Alinus is aanhankelijk. Hij wil dag en nacht bij je baby of kind zijn om hem of haar te vertroetelen. Pony Melvin brengt met zijn grappige voorkomen het hart van je baby of kind tot rust. Hij is een trouwe dienaar van God, zachtaardig en laat zich niet van de wijs brengen. Je kunt op hem rekenen. Draakje Daniël is een positief en vrolijk mannetje. Zijn knaloranje uiterlijk zal niet iedereen aanspreken. Maar vrolijk dat hij is! Tegenslagen brengen hem nog dichter bij God, wat je baby of kind ten goede komt; Daniël is een afgezant van onze lieve Heer. Draken hebben doorgaans een negatieve lading. Sunny Exodus wil die negativiteit ombuigen naar positiviteit; de wereld een beetje mooier maken. Daniël is vernoemd naar een jong en opgewekt mannetje, dat inmiddels overleden is. Ossie de vos is zo nu en dan een stouterd maar kan ook super lief zijn. Ossie laat zich niet snel temmen. Durf jij of jullie de uitdaging aan?

 

Knuffelbeer Saber is af en toe een beetje in de war. Help jij of helpen jullie hem de weg naar jouw baby en kind te vinden? Het betreft een mooie wisselwerking. Berin Minia is een bijdehandje maar ze heeft een goed hart en wil het hart van je baby of kind tot rust brengen. Geef jij of geven jullie haar een kans? Ze wacht in onze webshop geduldig op je komst. Berin Vivian is levenslustig en wil je baby of kind laten weten dat hij of zij van waarde is. Vrede in het hart is van essentieel belang voor de ontwikkeling van je baby of kind. Het geeft de vruchten van de Heilige Geest de kans te groeien en te bloeien; de gaven komen aan de oppervlakte en zullen evenals de vruchten van de Heilige Geest richting geven aan het leven van je baby of kind. Konijn Grace is zorgzaam en je baby of kind is bij haar in goede handen. Ze is vernoemd naar een lieve zuster in een verzorgingshuis, die zich door niemand van het pad van God laat afbrengen en trouw haar hart volgt.

 

Kat Kelli is een vreedzaam diertje en is snel tevreden. Ze is dankbaar voor alles wat God haar schenkt. Ze is Het Zonnetje in huis. Kat Sandy houdt van een gezond snoepje. Mag ze met jou of jullie mee naar de markt of winkel om een biologisch snoepje uit te kiezen?  Ze gaat graag mee in een van de duurzame tassen die eveneens bij Sunny Exodus verkrijgbaar zijn. We hebben verzorgingstassen, schooltassen, rugzakjes, weekendtassen en een koffertje in huis. Aan jou of jullie de keus. Pop Chloë is een verstandig meisje en heeft een hart van goud. Ze zal een goede invloed hebben op je baby of kind. (Laat je niet afleiden door haar schreeuwerige haardos. Ze steunt het goede doel Pink Ribbon.) Pop Winta wil graag geadopteerd worden. Maak jij of maken jullie een bedje voor haar klaar? Ze is jou of jullie voor eeuwig dankbaar. Pop Daniëlle is een vluchteling. Momenteel zit ze in een asielzoekerscentrum en hoopt via Sunny Exodus een nieuw onderkomen te vinden. Staat jouw of jullie deur voor haar open? Ze wil graag iets van haar leven maken en daarmee de achterblijvers in haar Vaderland op een dag verwennen met wat ze vergaard heeft. Maar zover is het nog niet. Dus bestel haar, opdat je haar kunt helpen. Pop Oprah is door diepe dalen gegaan, maar haar levensmotto is ‘Geef niet op’. Haar kracht zal je baby of kind sterk maken voor de toekomst.

 

“Vrienden voor het leven” – Danny de Munk

 

Global Affairs, Nederland / China

 

Fairtrade knuffel konijn Floyd is niet biologisch, maar evengoed een bijzonder exemplaar. Zijn binnenkant is gemaakt van gerecycled polyester. Hij is super zacht en zijn kleuren stralen je tegemoet. Fairtrade knuffel konijn Floyd is vernoemd naar George Floyd, die op gruwelijke wijze aan zijn einde gekomen is. Maar zijn dood is niet voor niks geweest. George Floyds dood bewijst wéér dat racisme het leven van heel veel mensen kapotmaakt. Laat dit een les zijn voor racisten.

 


De ander liefhebben als jezelf

 

 

“No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.”

 

-Nelson Mandela-

 

“Niemand is geboren om een ander te haten om zijn of haar huidskleur, achtergrond of religie. Mensen moeten leren haatgevoelens te hebben, en als ze in staat zijn te haten, kunnen ze leren wat het is om lief te hebben, liefde is natuurlijker voor het menselijk hart dan de opponent: haat.”

 

MyuM maakt unieke duurzame producten, Frankrijk / Zuid-China

 

De kamille pop Milly en haar jongere zusje Melissa van de Franse speelgoedboerderij Myum zijn voor ons heel speciaal. We raden je aan onze productbeschrijving van Milly en Melissa te lezen. Hopelijk ben je net als wij onder de indruk van de mooie eigenschappen van deze twee zusjes. De kamille pop Milly is vernoemd naar Milly Boele. Haar dood staat in ons geheugen gegrift. De kamille pop Melissa is vernoemd naar Melissa Kremer. Haar dapperheid leeft voort in Ons Hart.


Fairtrade knuffeldieren, rammelaars en muziekdoosjes van MyuM

 

Debbie de bij is een bijzonder mooie duurzame rammelaar. Ze is vernoemd naar onze viervoeter Debbie, waar wij noodgedwongen afscheid van moesten nemen in verband met extreme pesterijen. We missen haar nog dag en nacht. Lev de kikker is een duurzame rammelaar. Hij is vernoemd naar Evgeniy Levchenko, die samen met Victoria Koblenko (de kleurrijke en niet giftige paddenstoel Vicky in onze webshop) een mooi setje vormt. De rupsen Savanna (groen/geel) en Tamara (paars/geel) zijn duurzame rammelaars. Ze zijn vernoemd naar de lieve en super intelligente dochters van het stralende middelpunt (en haar man) van een duurzaam bedrijf te Aalsmeer. Samir de mier is een duurzame rammelaar, klein maar fijn: een harde werker. Hij is vernoemd naar een oud buurjongetje van ondergetekende. Zijn broertje krijgt in de toekomst eveneens een mooi plekje in onze webshop Sunny Exodus. De vissen Danny en Doyle vormen een duo en brengen met hun muziekdoosje gezonde geluiden voort. Héél gezond. Danny en Doyle zijn twee zalmen en bevatten de visvetzuren EPA en DHA, deze visvetzuren kunnen de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Ook kan het de bloeddruk verlagen. Daarom is het gezond om regelmatig vis te eten. De vissen Moïse en Loïs hebben een trilmechanisme. Moïse is vernoemd naar de dochter van Quinty en Orlando Trustfull. We vinden haar een lief en creatief talentje, gewoon een mooie meid. Konijn Abby is een duurzaam muziekdoosje. Ze heeft sprekende ogen en helpt je baby of kind in slaap te vallen met een mooie melodie. Martin, de koning van de kikkers, is een muziekdoosje. Hij is samen met Lev nadrukkelijk aanwezig en zal Het Evangelie overal verspreiden, opdat mensen in vrede leven en zij na Jezus’ wederkomst in een hemels lichaam naar Gods Nieuwe Wereld mogen gaan. Martin, de koning van de kikkers, is vernoemd naar Martin Luther King jr. Zijn droom, en die van zijn vrouw Coretta Scott, leeft immer voort.

 

“I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.” – Martin Luther King jr.

 

“Martin Luther King jr. droomt van de dag dat zijn vier kindjes in een land leven waar ze niet beoordeeld worden op hun huidskleur, maar op hun karaktereigenschappen.”

 


Fairtrade Silaiwali poppen van Fair items, Nederland / India

 

Sunny Exodus verkoopt Calla en Soumba, twee prachtige lapjespoppen uit de Silaiwali collectie. Calla en Soumba zijn handgemaakt door Afghaanse vluchtelingvrouwen in India. De poppen worden gemaakt van lapjes stof van de grote kleding vuilnisbelt (upcycling).
Upcyclen is een vorm van recycling waarbij het oorspronkelijke product wordt verwerkt tot een of meerdere nieuwe producten.  De bedoeling van upcyclen is dat de kwaliteit van het nieuwe product omhoog gaat. Het oorspronkelijke product wordt op een goede manier hergebruikt, waardoor het meer waarde heeft dan voorheen.


Het proces van begin tot eind genereert duurzame inkomens die helpen bij het opbouwen van gemeenschappen van ambachtslieden.

 

Silaiwali is een sociale onderneming in New Delhi en werkt samen met FAIR TRADE FORUM INDIA, die samen met United Nations High Commissioner for Refugees, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR), vluchtelingen helpt in hun levensonderhoud te voorzien. UNHCR biedt wereldwijd levensreddende hulp aan mensen die gedwongen op de vlucht zijn.

 

“A stitch against waste. A stitch for freedom.”
Een steek/hechting (de verbinding maken) om verspilling (zonde) tegen te gaan.
Een steek/hechting (de verbinding maken) voor vrijheid (Liefde).

 

 


De duurzame knuffeldieren van Noukie’s, België / India

 

De knuffelbeer Nouky medium, de knuffel ezel Paco medium (blauw), de knuffel ezel Paco groot (blauw), de knuffel ezel Paco medium (bruin/okergeel), de knuffel koe Lola medium (zacht roze/bruin) en muziekdoosje Lola de koe (zacht roze bruin) zijn uit de Iconics collectie van Noukie’s. Ze zijn van tenminste 70% biologisch katoen en super zacht. De knuffeldieren en muziekdoos in zachte kleuren kunnen je baby of kind op mooie momenten, tevens minder mooie momenten een gevoel van veiligheid geven, zo nodig troosten ze je baby of kind. De knuffeldieren zijn niet alleen super zacht, maar ook mooi om naar te kijken of te beluisteren. Het muziekdoosje Lola de koe is gezegend met de melodie Lullaby van de Duitse componist, dirigent, organist en pianist Johannes Brahms.

 

Brahms' Lullaby (Lullaby and Goodnight)


Engelse versie


Lullaby and goodnight, with roses bedight
With lilies o'er spread is baby's wee bed
Lay thee down now and rest, may thy slumber be blessed
Lay thee down now and rest, may thy slumber be blessed


Lullaby and goodnight, thy mother's delight
Bright angels beside my darling abide
They will guard thee at rest, thou shalt wake on my breast
They will guard thee at rest, thou shalt wake on my breast

 


Duits, het origineel

 

Guten Abend, gute Nacht, Mit Rosen bedacht,
Mit Naeglein besteckt, schlupf unter die Deck'
Morgen frueh, wenn Gott will, wirst du wieder geweckt
Morgen frueh, wenn Gott will, wirst du wieder geweckt

 

Guten Abend, gute Nacht, Von Englein bewacht
Die zeigen im Traum, dir Christkindleins Baum
Schlaf nun selig und suess, Schau im Traum's Paradies
Schlaf nun selig und suess, Schau im Traum’s Paradies

 

 

Nederlandse versie

 

Goedenavond, goedenacht, met rozen omringd
Met nageltjes versierd, kruip onder de deken
Morgenvroeg, als God het wil, zul je weer wakker worden
Morgenvroeg, als God het wil, zul je weer wakker worden

 

Goedenavond, goedenacht, bewaakt door engelen,
Die je in je droom de boom van kindje Jezus tonen
Slaap nu zacht en zoet, kijk naar het paradijs in je droom
Slaap nu zacht en zoet, kijk naar het paradijs in je droom

 


Een persoonlijk woord van Catharina

 

Mijn droom is de wereld een beetje mooier maken, opdat mens, dier en natuur met elkaar in vrede leven en de volgende generaties profijt hebben van hoe ik de wereld achtergelaten heb.


Liefs,

 

Catharina

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.