• Gratis verzending vanaf €55
  • Binnen 2-3 werkdagen in huis!
  • Duurzame producten
Home » Blog » God, onze Raadgever

God, onze Raadgever

Gepubliceerd op 30 augustus 2021 om 20:49

Catharina & kinderen brengen een ode aan God

 

Sunny Exodus toont ons de portemonnee die God ons in bruikleen geeft. God probeert door de Heilige Geest heen de weg te laten zien die Hij voor ons heeft uitgestippeld. De Bijbel waarin God ons het leven toont, Jezus' redding op aarde, Zijn kruisiging voor de mensheid, en later de uitstorting van de Heilige Geest, laat ons beseffen hoe gezegend we zijn. God leert ons dankbaar te zijn voor het feit dat we Sunny Exodus hebben mogen oprichten en wijst ons erop dat dit een kans is onze stem te laten horen. God geeft ons inzicht en wil dat we begrijpen dat we ons steentje moeten bijdragen aan een wereld die heel wat stenen nodig heeft om uiteindelijk Zijn bouwwerk te voltooien. God wil dat we mensen die overgeleverd zijn aan bepaalde omstandigheden, en daardoor moeten vechten voor hun bestaansrecht, de hand toesteken en laten zien wie ze zijn zoals God ze bedoeld heeft. Zolang er mensen zijn die in de anonimiteit leven, gaat talent verloren, en dat is zonde. God wil eenieder laten stralen. Hij wil ieder mens (en dier) laten voelen dat hij of zij van waarde is voor Zijn Koninkrijk.

 

Exodus

 

Sunny Exodus wil de veertigjarige tocht door de woestijn, van Egypte naar Kanaän, het huidige Israël, op een positieve manier onder de aandacht brengen. Want de tocht door de woestijn geeft het leven weer. Mozes heeft in Gods Woord heel wat te stellen met het volk dat hij door de woestijn leidt. Het volk is ontevreden, klaagt steen en been en vraagt zich gedurende de reis herhaaldelijk af:


Waar is God?

 

Het ontbreekt mensen aan inzicht, want God is overal. Hij Is Het Levende Water, die gedurende het leven ons alles geeft wat we nodig hebben. Zo stelde Hij indertijd Mozes aan om het volk door de woestijn te leiden. En toch kwamen mensen tegen Hem in opstand.


Hoe is dat mogelijk?

 

Sunny Exodus is blij dat God een manier bedacht om de mensen op aarde inzicht te geven in wie Hij is en Jezus op aarde liet komen. Maar het laat ook zien hoe eigengereid mensen zijn. Want door ons toedoen moest God uiteindelijk Zijn Zoon opgeven om Zijn stem in ons hart door te laten klinken: de Heilige Geest.

 

Eye opener

 

Stel je eens voor - wellicht hoef je het je niet eens voor te stellen, maar is het voor jou werkelijkheid geworden - dat je leven de woestijn geworden is en je de donkere kant van het leven ontmoet. Voor je gevoel heeft God je verlaten. Je bent vermoeid. Je geld is op. De koelkast is leeg. De voorraadkast is leeg. Wat doe je dan?

 

Positief denken

 

Wanneer je de kalmte bewaart, en je niet inlaat met mensen die je van Gods pad kunnen afbrengen, zal God je portemonnee vullen met wijsheid. Hij zal je leren Zijn geld wijs uit te geven en onnodige uitgaven te beperken. God wil dat je mooie dingen koopt van mensen die hun producten met liefde vervaardigen en een eerlijk salaris ontvangen, een ziektekostenverzekering hebben en pensioen kunnen opbouwen. Je kunt je portemonnee vullen met lariekoek, met onrechtvaardigheid en thuiskomen met spullen die voortkomen uit oneerlijke handel. Maar dat is niet wat God wil. En dat is ook niet wat jij wilt, als je wist wat daaraan voorafging: mensonwaardige (werk)omstandigheden, kinderarbeid en tal van omstandigheden die afdoen aan een waardig bestaan voor mens, dier en natuur. Goede (werk)omstandigheden zijn voor Sunny Exodus dus heel belangrijk; kinderarbeid is uit den boze.

 

Broeders en zusters

 

Maar het is een feit: heel veel mensen zijn afhankelijk van de Voedselbank. Er zijn echter nog steeds bedrijven die hun geld liever uitgeven aan het vernietigen van nog waardevol eten en drinken dan dat ze het schenken aan de Voedselbank. Gelukkig zien andere bedrijven er wél de noodzaak van in. Een supermarkt als Lidl bedenkt zelfs acties om mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een extraatje te geven tijdens de feestdagen. Een prachtig initiatief. Want het kan ons allemaal op een dag overkomen. Je hebt niet alles in de hand. En van de ene op de andere dag kan je leven anders zijn. Zo heel anders dan je je had voorgesteld. Sunny Exodus is van mening dat niemand zich hoeft te schamen voor armoede.

 

Empathie

 

Het is begrijpelijk als je weinig tot niets te besteden hebt, dat je je niet of weinig bezighoudt met de problemen die zich in de wereld voordoen. Want het hoeft niet te betekenen dat het je niet interesseert, maar het heeft begrijpelijkerwijs niet (meer) je eerste prioriteit, omdat je aan het overleven bent. Het kan zijn dat je je evengoed heel schuldig voelt over je nalatigheid, en je schuldgevoel alleen maar groeit. Op de eerste plaats voel je je wellicht schuldig, omdat je niet in staat bent om jezelf (en je gezin) te onderhouden. En op de tweede plaats ben je op de hoogte van de wereldproblematiek en maatschappelijke vraagstukken, maar door je financiële problemen kun je niet je steentje bijdragen, en uit schaamte probeer je je af te sluiten voor de mensen die met een bestraffend vingertje naar je wijzen. Bovendien zijn er mensen die op je neerkijken omdat je laag bent, ofwel in armoede leeft. In hun beleving zal je het er zelf wel naar gemaakt hebben; het komt niet tot een gesprek, met een verwijdering tot gevolg. Je doet niet (meer) mee aan dingen die als gewoon beschouwd worden, omdat je het geld er niet voor hebt. Echter je zwijgt, omdat je weet dat mensen het wellicht niet (her)kennen of niet zullen begrijpen, met eenzaamheid tot gevolg. Er zijn tal van gebeurtenissen die je leven in een neerwaartse spiraal kunnen brengen. Maar laat je niet ontmoedigen en roep God aan om je portemonnee te vullen met wijsheid. 'Komt tijd komt raad.'

 

Op missie

 

Sunny Exodus hoopt groot te worden door mensen met een goed hart. Wellicht kan Sunny Exodus een stukje bewustwording teweegbrengen, in de hoop dat er een samenwerking tussen arm en rijk uit voortvloeit. Ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan. Ieder dier heeft recht op een dierwaardig bestaan. En het is aan ons de taak om de wereld een warm hart toe te dragen en er samen voor te zorgen dat Gods bouwwerk afkomt en we klaar zijn voor Jezus' wederkomst en we vervolgens gezamenlijk in een hemels lichaam naar Gods Nieuwe Wereld kunnen gaan.

 

 

Liefs,

 

 

Catharina


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.