• Gratis verzending vanaf €55
  • Binnen 2-3 werkdagen in huis!
  • Duurzame producten
Home » Blog » Terug naar de basis

Terug naar de basis

Gepubliceerd op 21 augustus 2021 om 21:19

Medemenselijkheid

 

Wanneer je begrijpt dat niets, maar dan ook niets vanzelfsprekend is, koester je het leven.
Wanneer je thuiskomt en er geen eten is, voel je hoe het is om een lege maag te hebben.
Wanneer je mensen ziet lijden, voel je hun pijn. Je ontwikkelt empathie, omdat je weet wat lijden is.
Wanneer je vluchtelingen dichtbij laat komen, leer je wat het woord  oorlog inhoudt.
Pijn is niet altijd zichtbaar.
Maar wanneer je je ervoor openstelt, dendert het je ziel binnen en is het
aan jou er iets goeds mee te doen: positief denken.       

                                                  .

Dapperheid

 

In de hele wereld is er lijden. Maar niet iedereen is er gevoelig voor. Mensen die het écht goed hebben, klagen over onbenulligheden; even verderop komt een gezin om van de honger. Dit contrast snijdt me door de ziel en is inmiddels een innerlijke strijd geworden. Ik heb barre tijden gekend en kreeg geen hap eten door mijn keel. Voortdurend pijnigde ik mezelf met het leed van anderen en herhaaldelijk ging er door me heen: Zij geen eten. Ik geen eten. Gelukkig realiseerde ik me al gauw dat ik daarmee geen stap verder kwam, want als je iemand écht wilt helpen, moet je sterk zijn, goed in je vel zitten en geen last hebben van eigen sores.

 

Een goede basis

 

Geen moment zijn arme mensen uit mijn gedachten. Hun nood staat op mijn netvlies gebrand. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Ik waardeer elke cent die binnenkomt en ben dankbaar als ik de winkel uit mag lopen met goedgevulde boodschappentassen. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is niets meer in huis te hebben voor de kinderen. Geen boterham. Niets. Alles is op. Dat doet zeer.
             

Het leven kan koud aanvoelen, terwijl buiten de zon volop schijnt...

 

Dierbaar hartje

 

Godzijdank leerde ik als kind blij te zijn met wat er wél is: liefde. Je koopt er niets voor, maar het helpt je door de problemen heen te kijken. En de wijze woorden van mijn grootouders herhalen zich in mijn gedachten: Wees dankbaar voor wat je hebt. Het kan altijd erger! Direct denk ik aan de (huidige) situatie in Afghanistan. En mijn gedachten gaan uit naar al die mensen die asiel aanvragen, dierbare mensen hebben moeten achterlaten en/of mensen verloren hebben. En dan nog de mensen die reeds veilig zijn, maar moeten toekijken hoe het land waar hun wortels liggen verder verwoest wordt. Hoe is het met de mensen die ze achterlieten?

 

Durf te leven   

 

Ik denk dat het leven hard kan zijn. Het maakt wel degelijk uit waar je wieg staat. Het is echter aan jou wat je met dit gegeven doet.

Je bent sterker dan je denkt!
             

              

Liefs,

 

Catharina

 

P.S. Voel je niet beter dan een ander, want we zijn allemaal mensen.
En laat je verrassen door de schoonheid van de natuur en heb aandacht voor de dieren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.