• Gratis verzending vanaf €55
  • Binnen 2-3 werkdagen in huis!
  • Duurzame producten
Home » Blog » Sunny Exodus en onze producten

Sunny Exodus en onze producten

Gepubliceerd op 27 juli 2021 om 18:22


Vandaag wil ik het hebben over de producten die je in onze webshop kunt vinden, zodat je begrijpt wat de drijfveer van Sunny Exodus is. Of beter gezegd, wat onze drijfveer is om elke dag te zoeken naar mooie producten, die ten goede komen aan onze wereld. Ik doe dit niet alleen, maar wordt geleid door God en mijn kinderen vergezellen mij op de weg die ik afleg.

 

Samen zijn we één. Onze wereld gaat me aan het hart. Ik zie mooie dingen, die ik voor altijd in mijn hart bewaar; mensen die opstaan voor anderen omdat ze om welke reden dan ook buitengesloten worden.


Armoede, Oorlog, Kindersoldaten, Kinderarbeid, Ziekten, Mensenhandel, Discriminatie, Racisme, Kinderprostitutie, Dierenmishandeling, Pesten op de werkvloer… Het lijden in de wereld houdt maar niet op…


Ik kan soms niet geloven wat mensen elkaar aandoen, of wat mensen dieren aandoen, de onverschilligheid ten aanzien van het behoud van onze wereld is me soms een raadsel. Ik zie of hoor dingen waarvan ik achterover sla. Ben ik wellicht iets té positief? Draag ik wellicht de roze bril om mezelf te beschermen tegen zo veel onrecht om me heen? De duistere kant brengt mij echter niet van Gods pad af. Want telkens als de twijfel toeslaat, voel ik Gods kracht door mijn aderen stromen.

 

Mijn taak op aarde

 

God heeft mij door de jaren heen ervan bewust gemaakt dat ik op aarde een taak te volbrengen heb, een taak die eigenlijk voor iedereen weggelegd is.

 

We willen toch allemaal de wereld mooier achterlaten wanneer onze tijd gekomen is?
Of ben ik nu te optimistisch?

 

Verantwoordelijkheidsgevoel

 

Dag en nacht ben ik bezig om de wereld een beetje mooier te maken en streef ernaar de generaties die na mij komen een mooie toekomst te geven. En dan heb ik het niet over materiële zaken. Nee, dan bedoel ik het sociale aspect waarmee ik elke dag aan de slag wil. Naar mijns inziens zijn we op aarde gekomen om elkaar te helpen. Echt te helpen. Dus als je ziet dat iemand in armoede leeft, geef je een beetje van jezelf. Oók als je zelf weinig geld hebt. Eenvoudig leven. Liefde voor mens, dier en natuur.

 

Concessies doen

 

De meeste producten in onze webshop zijn biologisch, vrij van kinderarbeid, dierproefvrij en milieuvriendelijk: eerlijke handel. De overige producten zijn niet biologisch maar zijn naar mijns inziens bijzonder, dus ook die wil ik aanbieden in onze webshop.


Mijn zelfgeschreven boeken zijn niet van gerecycled papier maar komen recht uit mijn hart, waar God Zijn werk in mij verricht. Ik handel altijd vanuit de Heilige Geest. Zo symboliseert de gieter met tuingereedschap van Green Toys, gemaakt van gerecyclede melkpakken, het bewerken van het land. Met de gieter besprenkel je zogezegd de aarde met Het Levende Water: God. De gieter is echter niet 100% biologisch, maar is door zijn authenticiteit in het hart van Sunny Exodus verweven.

 

Het beloofde land

 

Een mooi product is het Mozes mandje. Mozes is de man uit mijn kinderjaren, een grote Bijbelse man, die ik naar eigen inzicht mocht inkleuren; ik kon geen genoeg krijgen van de kleurplaten die mij door dienaren van God werden aangeboden. Veertig jaar lang leidde Mozes, met God onder zijn voeten – Het Levende Water – het volk door de woestijn; van Egypte naar Kanaän, het huidige Israël. De liefde van God voor Mozes zegt zo veel over Sunny Exodus. Mozes voelde zich te min voor Gods goede werken en probeerde God ervan te overtuigen dat hij niet goed genoeg was om Gods goede werken uit te voeren, en zocht steun bij zijn broer, Aäron.

 

Psalm 139

 

God was onverbiddelijk. Allicht! Hoe durfde Mozes God, de Almachtige, tegen te spreken. En dit is waar God ons van kleins af aan op wil wijzen. Al vindt je jezelf voor alles en iedereen te min. En al wijst de hele wereld je af; je bent een zogenaamde tweederangsburger. Voor God ben je van waarde, en dat is het enige wat telt. Hij zal je de weg wijzen, ook na al die keren dat je hebt gezondigd. Juist daarom. God wil dat je van jezelf houdt, opdat je getuige bent van Zijn liefde en een volgeling van Jezus wordt – de door mij geroemde broeders en zusters van het licht.

 

Knuffels vanuit het hart

 

De prachtige knuffels van biologisch katoen ogen alsof ze net geplukt zijn uit de moestuin. Al die vrolijke kleuren laten de zon in je hart schijnen. Mijn grootvader stond jaren geleden glunderend in de woonkamer. Zijn handen liefkoosden de tomaten, die na zijn engelengeduld en liefdevolle verzorging, rijp genoeg waren om voor het raam, in het oog van de zon, verder te kleuren en uiteindelijk de aanbeden dieprode kleur hadden. Op zulke dagen was mijn grootvader zielsgelukkig, want hij kon zijn vrouw, mijn grootmoeder, verblijden met een zalige boterham belegd met tomaat uit eigen tuin.

De blog

 

Sunny Exodus is voor iedereen. En ik ben dankbaar dat God mij in de gelegenheid stelt om dit te mogen doen. Ik hoop van harte dat je je thuis voelt in onze webshop en jezelf of iemand anders eens lekker verwent met een van onze knuffels en/of iets anders moois. Heb je je dag niet, of zit je even niet zo lekker in je vel, neem dan eens een kijkje bij mijn blogs. Gun jezelf een moment van rust en zoek De Stilte op. Zoek en vindt Hem.

 

Burn-out

 

Sinds kort weet ik dat ik niet 24/7 met anderen bezig hoef te zijn, maar dat ik gerust even, al is het maar vijf minuten, iets voor mezelf mag doen. Ik wist dat niet, of beter gezegd, ik was dit niet gewend. Maar wist je dat als je altijd maar doorgaat, je niet tot rust komt? Ik dacht altijd dat ik door het helpen van anderen, waar ik overigens veel voldoening uithaal, mezelf oplaadde, maar het tegendeel was waar...


Ik ging keer op keer over mijn grenzen heen, omdat ik iedereen tevreden wilde stellen en de signalen van mijn lichaam compleet negeerde. Maar ook ik weet nu dat ik weleens rust mag nemen, en dat ik mezelf daarover niet schuldig hoef te voelen, of me niet hoef te schamen als ik moe ben. Ik ben opgegroeid met het idee dat je altijd klaar moet staan voor een ander, want anders ben je egoïstisch. In mijn huidige leven proberen mijn kinderen mij wat bij te schaven. Natuurlijk, het is goed om er voor je medemens te zijn, maar God wil dat je ook aan jezelf denkt. Als je goed voor jezelf zorgt, kun je een zonnetje zijn voor anderen. Begrijp je de Boodschap die ik aan je wil overbrengen?

 

 

Je bent van waarde

 

Lieve groet,

 

 

Catharina

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.